Aveo 5 uși - Siguranță

Scorurile pe categorii obtinute de Aveo:

  • 95% protectia adultilor (rezultate record in segment)
  • 87% protectia copiilor (rezultate record in segment))
  • 54% protectia pietonilor (un record pentruChevrolet, un rezultat bun in segment)
  • 93% safety Assist  (rezultate record in segment)

Detaliile privind testul NCAP.

Performanţă avansată privind siguranţa

6 airbaguri, ABS cu asistenţă la frânare şi controlul electronic al stabilităţii (ESC) sunt standard pentru toate variantele de echipare. Sistemul de siguranţă ISOFIX este standard pentru toate nivelurile de echipare şi oferă siguranţă atunci când este folosit împreună cu scaunul de maşină ISOFIX. Caroseria compactă nu este realizată doar pentru plăcerea condusului. Este de asemenea punctul cheie în ceea ce priveşte nivelul de siguranţă oferit de Aveo: în cazul unui accident, acoperişul este capabil să suporte o greutate de 4,2 ori mai mare decât greutatea efectivă a maşinii. Oţelul de calitate superioară, folosit la noul Aveo, are o rezistenţă şi o elasticitate crescută ceea ce înseamnă mai multă siguranţă pentru pasageri.

Asistenţă la pornirea în rampă

Aceasta carateristică standard este de mare ajutor, deoarece previne alunecarea în spate în momentul pornirii în rampă. Menţine maşina pe loc timp de 1 secundă şi jumătate, oferindu-ţi astfel timp să accelerezi şi să porneşti în siguranţă.

Funcţia follow-me-home & Asistenţă la parcarea cu spatele

Funcţia ,,Follow-me-Home” îţi oferă siguranţă atunci când ajungi acasă târziu, farurile oprindu-se automat după ce îţi luminează drumul până la uşă. Asistenţa la parcarea cu spatele este standard pentru nivelurile de echipare LTZ şi LTZ Plus şi te ajută atunci când te afli într-un spaţiu îngust.